Robyn Secret Gig

IMG_3862

Till att börja med – hur bra är inte Robyns album ‘Honey’? Det är perfektion, rakt igenom! Tycker särskilt mycket om ‘Between the Lines’. Och vad tycker ni om låten ‘Honey’s singelomslag? Wow!

Nu till det bästa av allt. Jag har troligen nämnt någon gång tidigare att jag var med och spelade Secret Gig-spelet som (förhoppningsvis) skulle leda fram till en Secret Gig-biljett. Jag träffade totalt 200 olika personer under dessa veckor för att kunna swappa artifakter. I Göteborg skapade vi ”GBG Swap” med egengjorda pins och Swap-partyn. Vi fick flera blå artifakter (platsbestämda koder) som gjorde att vi kunde hänga med i spelet trots att Stockholmarna var så många fler än vi. Sista kvällen hade vi nedräkning på Pustervik och dagen därpå fick vi veta vilka av oss som hade fått en biljett och inte. Alla i GBG Swap klarade sig inte över Ticket-spärren, men eftersom denna grupp innehåll de mest fantastiska människor jag någonsin träffat, så gav många bort sin +1 biljett till de som hade varit med i GBG Swap och spelat. Så otroligt fint och generöst! Själv hade jag lovat bort min till Sonny.

Nu till Secret Gig-dagen. Vi hade fått ett meddelande i appen att befinna oss på Södra Vägen i Stockholm klockan 16:00 den 27 oktober. Ingen visste vad som skulle hända eller vart denna spelning skulle hålla hus. Någon timma senare anländer ungefär 15 skärgårdsbåtar, inredda med Robyn-plasncher, barer, discolampor och professionella DJ’s. Nu skulle alltså en 1,5 timmars lång party-båt-resa påbörjas. Ingen kunde låta bli att uppdatera platsinfo för att se vart båtarna tog oss. Snart anade vi att vi var påväg till vackra Artipelag, och det stämde! När vi kom fram var hela skogen upplyst och inomhus spelade bland annat Kindness. En lång förfest påbörjades med alla fina Robyn-fans som också hade spelat spelet. 500 genuina fans, haha! Underbart!

IMG_3934 2

Stämningen var helt fantastisk hela tiden – innan, under och efter spelningen. Sonny, som inte är ett lika hysteriskt fan som jag, stod till och med och hoppade och skrek-sjöng till Dancing on my own, Hang with me, Call your girlfriend och Indestructible. Scenografin var så vacker och hennes enda dansare, Theo Canham Spence, var helt otrolig! Under Don’t fucking tell me what to do gick både Robyn och Theo loss, vilket alla i publiken också gick igång på.

IMG_3933 2

Trots att alla i publiken, inklusive jag, hade otroligt höga förväntningar på denna spelning, så överträffade hon dom. Hon var och är helt otrolig. Konstnär! Musiker! Kompositör! En stor inspiration på så många sätt. Ser fram emot någon mer spelning 2019 då hon troligen kommer att göra en längre Honey-turné.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s