Dust to dust

large2

Bild från trailer till ‘Stoic’

Igår var jag och Mimmi på Göteborgsoperan för att se ‘Dust to dust’. Föreställningen är uppdelad i två där den första delen heter ‘Stoic’ och är skapad av den belgisk-marockanske koreografen Sidi Larbi Cherkauoi. Han har bland annat utsetts till Årets Koreograf tre gånger i tidningen Tanz, vunnit European Theatre Prize för scenkonstens förnyare, gjort koreografin i Beyoncé’s och Jay-Z’s ‘Apeshit’-video, samt gjort ett flertalet samarbeten med Göteborgsoperans danskompani.

”Vi befinner oss i en tid där öppenheten sluts och gränser stängs. Jag drömmer om att människor ska våga knyta an till varandra igen. Visst, du kanske bränner dig på vägen men det betyder inte att det är fel väg att gå. Tvärtom är det rätt väg att gå. Att aldrig ge upp nyfikenheten eller tron på, tilliten till, andra människor. ’Stoic’ vill vidga de gränser som stängts.”
– Sidi Larbi Cherkaoui

Den andra delen heter ”Solo Echo”, som är skapad av den kanadensiska koreografen Crystal Pite, som också utsetts till Årets Koreograf i tidningen Tanz. Koreografin till Solo Echo utgår från dikten ”Lines of Winter” av Mark Strand.

large

Både jag och Mimmi var otroligt tagna av denna föreställning, framförallt Stoic. Jag håller med om precis allt som Mika skriver om den i här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s