Roadtrip

Nyss hemkommen från en två veckor lång bilresa till Toscana i Italien och tillbaka. Jag har varit dålig på att fotografera och föreviga minnen från resan på bild, vilket är ganska tråkigt nu i efterhand. Samtidigt var det fantastiskt skönt att inte behöva dra fram kameran vid varje stopp, utan istället bara vara där och då.

IMG_8135.JPG

Vi startade vår resa genom Danmark och östra Tyskland. Den första natten sov vi i Leipzig, för att sedan tuffa vidare ner till München och Oberaudorf. Ungefär här börjar de fantastiska alperna. Vi åt på en restaurang som låg i Tyskland, men sov på ett hotell i Österrike – så nära gränsen befann vi oss. Dagen därpå åkte vi till världens vackraste slott, Neuschwannstein. Jag har varit där tidigare, men efter att ha förklarat för Sonny att det är slottet som Skönheten och Odjuret inspirerats av och att det är just det slottet som han om och om igen kämpade med att pussla fram när han var mindre, så ville vi båda åka dit och se det (igen). Tyvärr är det alltid väldigt många turister där och det är svårt att få en tid till att gå in i slottet, men vi hade tur. Miljön omkring är dessutom magisk och de finns massor av vandringsleder i bergen omkring.

IMG_8159.JPG-side

Efter besöket i Neuschwannstein drog vi oss nedåt genom Österrike mot Gardasjön i Italien. Där sov vi ytterligare en natt och njöt av varma kvällsvindar och italiensk pasta. Sedan var det dags att stanna till några dagar i slutdestinationen San Vincenzo, Toscana. Jag har varit där tidigare, men detta är återigen en plats jag verkligen ville visa Sonny. Kristallklart vatten och vackra miljöer! Här har jag faktiskt ingen bra bild som är framkallad ännu. Kanske kommer det lite senare. Istället får ni en bild på mig från balkongen med hawaiiskjorta från Sandro och rödbränd näsa.

IMG_8268 (1)

Efter 6 dagar i San Vincenzo åkte vi till Florens över dagen. Där fikade vi på Gucci Café och jag fyndade (på riktigt fyndade) två skor från Saint Laurent från när Hedi Slimane fortfarande var designer. Så materiellt nöjd!

IMG_8377-side

Därefter åkte vid till Rapallo som är en jättemysig stad på kusten i norra Italien, för att träffa våra bästa vänner Annie och Jens. Vi åt en mysig middag innan det var dags för en god natts sömn för att sedan påbörja resan mot Sverige igen. På hemvägen tog vi den västra vägen genom Tyskland och åkte därför även igenom Schweiz, som också är ett jättevackert land. Väl i Danmark tog vi oss till Møn och Møns Klint. Där hade jag faktiskt aldrig varit men wow vilket ställe! Titta!

IMG_8528

Massor av vandringsleder sträcker sig längs bergskanten för att sedan ta en ner till strandkanten full av vackra stenar. På strandkanten hittade vi ett fint meddelande som några besökare lämnat tidigare under dagen.

IMG_8529

Och ja, nu är vi hemma igen. Nöjda och glada över alla fina platser vi har hunnit besöka på bara två veckor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s